Miljö vänligt?

Miljöministrarna inom EU har intagit mitt jobb för att ha möte. Hela hotellet spärras av för allmänheten med ett stängsel runt hela skiten. (Mata ej djuren!) Men hur miljövänligt är det egentigen att transportera 80 ministrar, 140 delegater och 400 poliser till Åre? Och inte nog med det... våra vanliga hotellmöbler dög inte, så alla möbler i lobbyn + massa andra möbler har bytts ut och istället har de kommit flera lastbilar med "EU mötes-möbler". Vi i personalen måste ha ett "Pass" för att komma innanför stängslet och när vi väl ska in i byggnaden måste vi gå genom en metalldatektor (sån på flygplatser), men om det piper så bryr de sig inte om att kolla utan bara vinkar förbi oss?! Vad är meningen med att ha en sån där då?!

  Maten ska ju sjävklart vara extra fin till dessa märkvärdiga personer. Därför har vi i köket fått hjälp av Systrarna Brydlig! Både Ulrika och Carina Brydling är med i Kocklandslaget och har drivit Retaurang Marmite i Åre i 8 år. De är verkigen jätte duktiga med det dom håller på med och det märks att de båda kan leda en stor grupp (av virriga kockar) . Jag tycker att det har varit jätte roligt att dom var med och drev på oss lite.... precis vad vi behövde. Nu är iaf mötet över snart och jag ska åka in och börja micen til kvällens  Sill & Grill Buffe igen.  Åter till vardagen!












Förrätt: Apelsingravad lax med äggrulle samt senapscreame och färska örter.





Dessert: Vitchokladmousse i Britt-Maries hembakta Kardemumma Rånkorg med Limesocker och Jordgubbar



Eftersom jag är Kallis och bara gör förrätter och desserter han jag  inte med att ta en bild på varmrätten innan den försvann ut till Maud Olofsson och gänget....



Jag glömde att tillägga att alla råvaror till EU menyn kommer från lokala leverantörer.
Alltså från ca 20 olika små företag rund om i Jämtland.




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0