Vad är Pasta Puttanesca?!
Det har jag funderat på ett tag, och idag frågade jag försiktigt mina kära kock kollegor i köket (man vill ju inte verka dum tänkte jag).
Men dom visste inte heller exakt var det ?! Så nu kom jag precis på att man kan ju alltid Googla fram sina svar.
Så enligt wikipedia:
"Namnet härstammar från Neapel efter de lokala prostituerade. Pasta alla puttanesca betyder "pasta på horans vis". Orsaken till att rätten fick ett sådant namn är omdiskuterad. En möjlighet är att namnet refererar till såsens starka, kryddiga smak och doft. En annan att rätten var inbjudande till blivande kunder med låga priser för att locka dem till bordellen. Enligt kocken Jeff Smith från Frugal Gourmet kom namnet från det faktum att det var en snabblagad och billig maträtt som prostituerade kunde förbereda mellan kunderna."
Ganska komiskt!!

Här är iaf ett recept från recept.nu
4 port
Ingredienser
300 g spaghetti
1 ask sardeller
3 st vitlöksklyftor
1 st piri piri
1 knippe persilja
4 msk olivolja
1 burk hela tomater
4 msk tomatpuré
2 msk färsk basilika
2 msk kapris
100 g svarta oliver
salt
svartpeppar
parmesanost till servering
Gör så här
1. Koka spaghettin enligt anvisningarna på paketet.
2. Hacka sardellerna. Skala och hacka löken och vitlöken.
3. Finhacka piri pirin och skölj genast händerna efterår.
4. Fräs sardeller, vitlök, lök, piri piri och persiljestjälkar i olja i en kastrull.
5. Rör runt med slev, sardellerna ska bli mosiga men löken ska inte ta färg. Häll i tomaterna och tomatpurén och späd med lite vatten.
6. Blanda i basilikan och låt det hela koka upp. Tillsätt sedan kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar.
7. Klipp över persiljan och blanda ner såsen i den heta spagettin.
8. Servera med färskriven parmesan.
Detta ska jag laga nån dag...
sv: hehe ja du blev tydligen bäst ;) haha